Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-04@10:30:53 GMT

اهواز| معمار و معماری در شوشتر اظهر من‎الشمس است

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۵۶۷۶۲۷

اهواز| معمار و معماری در شوشتر اظهر من‎الشمس است

مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان از شوشتر به عنوان نگینی بر پیکره خوزستان بزرگ یاد کرد و گفت: معمار و معماری در شوشتر اظهر من‎الشمس است. ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۲۱:۳۰ استانها خوزستان نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، علیرضا ایزدی از رویداد هفته فرهنگی شوشتر که  در کاروانسرای افضل برگزار شد خوزستان را خواستگاه تمدن بشری عنوان کرد واظهار داشت: استان خوزستان دیار شیرمردان و شیرزنانی است که هیچ‎گاه نام آن‎ها و رشادت‎های‎شان از صحنه روزگار محو نخواهد شد و باید احترام گذاشت به سرزمینی که تمام بشریت مدیون تمدن آن‎ها، شعور، شهادت و شهامت آن‎ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: بخشی از سرزمین مقدس خوزستان، شوشتر است، شوشتری که در آن عشق به بهترین شکل ممکن در پیچ و خم گرگر معنایی از تمدن را خلق می‎کند که در هیچ واژه و کتابی یافت نمی‎شود. معنای سازه‎های آبی جهانی شوشتر را باید درک کرد و فهمید که امروز ما میهمان سخاوت مردمی هستیم که تمام تمدن بشریت در مقابل بزرگی این مردم تمام‎قد ایستاده است . 

مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان با بیان این‎که شوشتر، دیار علماء و فضلای بزرگی است گفت: شوشتر، دیار ادب و  ادیبانی است که  همگی مدیون آن‎ها هستیم، هنر بخشی از ماهیت وجودی خود را مدیون شوشتر است و هرکسی که با موسیقی سرزمین ایران آشنا است می‎داند که موسیقی بخشی از خاستگاه خود را مدیون شوشتری‎ها است.

معمار و معماری در شوشتر اظهر من‎الشمس است

وی با بیان اینکه  شوشتری‎هایی که بخوبی هنر و زوایای این عرفان الهی را درک می‎کنند، از شوشتر به عنوان نگینی بر پیکره خوزستان بزرگ یاد کرد و گفت: شوشتر سرزمینی است که آب در آن نقش ایفا می‎کند و همچنان رقص دستان هنرمندان شوشتری بر پیکره، دیواره و سردر بسیاری از منازل زنده هستند.

ایزدی در ادامه تصریح کرد: این ایام روز بزرگداشت شیخ بهایی است که روز معمار نام‎گذاری شده است و این درحالی است که معمار و معماری در شوشتر اظهر من‎الشمس است، همگان می‎فهمند که بخشی از معمار و معماری در شوشتر شکل گرفته است و شاهد حی و حاضر این ادعا گرگر و سازه‎های آبی هستند.

وی در ادامه به میلاد حکیم ابوالقاسم فردوسی اشاره و بیان کرد: فردوسی، بزرگی است که ادیبان، شعراء و       عرفای سرزمین ما می‎دانند که در سال‎هایی که زجر کشید چه کرد برای این‎که ما امروز به فرهنگ افتخار کنیم و با سینه‎ای ستبر و آوایی بلند از ایرانی بودن خودمان دفاع کنیم و اینک هنرمندانی از دیار شوشتر با شاهنامه‎خوانی یاد این ادیب گرانقدر را گرامی‎ می‎دارند.

موزه پلی ارتباطی میان دیروز و امروزمان است

مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان با اشاره به روز جهانی بزرگداشت موزه عنوان کرد: موزه پلی ارتباطی میان دیروز و امروزمان است و یک سایت بزرگ به نام سازه‎های آبی، بخشی از شعور، فرهنگ، ادب، معماری و مهندسی شوشتری‎ها و تحفه‎ای است که از آن به عنوان فرهنگی والا تقدیم به تمام بشریت برای طول تاریخ نام برد. 

او با اشاره به رویداد شب‎های فرهنگی شوشتر نیز افزود: در آستانه هفته میراث فرهنگی که هر سال متقارن با روز جهانی موزه است، تصمیم گرفتیم در راستای معرفی بهتر شهرستان‎های استان اولین هفته فرهنگی شوشتر را به مناسبت همین ایام و با مشارکت صندوق احیاء و بهره‎برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی برگزار کنیم.

ایزدی ادامه داد: مجموعه سازمان میراث فرهنگی نیز در راستای اعتلا بخشیدن به فرهنگ عزیز بزرگ سرزمین‎مان، بخشی از وظایف خود را در حوزه هنرهای سنتی و صنایع دستی در سرای افضل شوشتر در معرض دید عموم قرار داده است که باید تلاش کرد تا این میراث را پاس بداریم و به نسل‎های آینده منتقل کنیم. 

وی ابراز امیدواری کرد: با امیدبخشی برای خلق تصویری جدید، پرصلابت و باشکوه از خوزستان، همگی دست اندر دست هم دهیم و در سایه‎سار اتحاد و همدلی بتوانیم تصویری نو از خوزستان و شوشتر با تمدن را برای تمام ایرانیان به تصویر بکشیم و شاهد شکوفایی، بزرگی و بالندگی مردم این شهرستان بیش از پیش باشیم.

گفتنی است جشنواره شب‎های فرهنگی شوشتر به مناسبت هفته میراث فرهنگی و با هدف معرفی فرهنگ و سنن گذشته و نیز صنایع دستی این شهرستان از شنبه (22 اردیبهشت‎ماه 97) اغاز شده و تا پنجشنبه هفته جاری از ساعت 21 تا 23 در کاروانسرای افضل ادامه دارد.

انتهای پیام/ش

R41468/P1377/S6,57/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۶۷۶۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهیابی ماندستان به جشنواره رسانه‌ای میراث فرهنگی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر؛ در بخش مستند نیمه بلند تلویزیونی، از بین متقاضیان شرکت کننده از سراسر کشور، بخش آثار تاریخی و گردشگری مجموعه مستند ماندستان (ویژه شهرستان دشتی) مجوز لازم به مرحله پایانی را کسب کرد.

مستند تلویزیونی ماندستان به مدت ۳ سال در ۱۵ قسمت تلویزیونی تولید شده است که از خرداد تا آبان ماه ۱۴۰۲ به صورت هفتگی از آنتن سیمای استانی مرکز بوشهر پخش شد.

تهیه کننده و کارگردان مستند تلویزیونی ماندستان سید علاالدین امیری، کارشناس ارشد مهندسی الکترونیک و مخابرات است.

دیگر خبرها

  • احمدرضا درویش امسال «کندو» را کلید می‌زند؟/ توافقات اولیه سریال
  • آثار عیلامی در خطر تعرض است؟
  • خود را بدهکار خاک و مردم کشورم می‌دانم/ موسیقی بخشی از دکوپاژ در فیلم‌های کیمیایی است
  • کاریکاتور/ خلیج فارس بخشی‌ از هویت تاریخی و فرهنگی ایران
  • قصه سنگلج به کجا رسید؟
  • سفر یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • سفره یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • راهیابی ماندستان به جشنواره رسانه‌ای میراث فرهنگی
  • احداث پل جدید بندقیر در محور ملاثانی شوشتر
  • طرح تو طرح در رویداد طرحی نو، مسابقات معماری در ایران را به بوته‌ی نقد گذاشت