Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، سامانه «فارس من» با هدف پیگیری مستقیم مسائل و مشکلات مردم راه‌اندازی  شده است و در سریع‌ترین زمان به پیگیری موارد اعلامی می‌پردازد

«زنان کارتن خواب محلی برای اسکان ندارند» یکی از عناوینی بود که از طریق مخاطبان در این سامانه به ثبت رسید که موضوع را پیگیری کردیم.

کارتن خوابی و بی‌خانمانی زنان  از جمله مسائل اجتماعی بسیار مهمی که نه تنها اهواز بلکه اکثر کلانشهرهای کشور با آن درگیر هستند و در سال‌های اخیر با توجه به وضعیت اجتماعی و اقتصادی خانوارها به شکل جدی‌تری گسترش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بسیاری از شهرها و کلانشهرهای کشور زنان بی‌خانمان شب‌ها به مددسراهای شهرداری روانه می‌شوند تا شب‌ را با امنیت و آرامش بیشتری  به صبح برسانند، بخشی از زنان نیز  توسط گشت فوریت‌های خدمات اجتماعی شهرداری‌ها شناسایی و به مددسراها ارجاع داده می‌شوند.

این در حالی است که زنان کارتن خواب در اهواز و سایر شهرهای استان سرپناه اصلی و دائمی آن‌ها خیابان بوده و برخی از آن‌ها با افرادی به صورت غیر رسمی زندگی می‌کنند از طرفی با وجود  چندین سال مطالبه گرمخانه به عنوان محلی برای اسکان زنان بی‌خانمان  از شهرداری اهواز این مهم محقق نشده است.

اهواز کلانشهری بدون گرمخانه برای زنان

بنفشه حدادی رئیس کمیسیون معاضدت کانون وکلای دادگستری در این رابطه در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اهواز، اظهار کرد: با توجه به ضرورتی که در خصوص حمایت از افراد بی‌خانمان وجود داشت در سال 1378 آیین نامه‌ایی به تصویب شورای عالی اداری رسید، که این آیین نامه معروف به آیین نامه ساماندهی متکدیان و افراد بی خانمان است.

وی افزود: در این آیین نامه دستگاه‌هایی مانند شهرداری، بهزیستی ،کمیته امداد، دادگستری، اداره کل فنی و‌حرفه‌ای استان، اداره زندان‌ها، بیمه سلامت، خدمات درمانی، تامین اجتماعی، فرمانداری، استانداری، اداره کار و امور اجتماعی و.... مسؤول رسیدگی به این موضوع شدند.

رئیس کمیسیون معاضدت کانون وکلای دادگستری گفت: افراد مورد مشمول این قانون، افراد معلول و ناتوان اعم از جسمی و ذهنی، بی سرپرست، مجهول الهویه، در راه مانده، گمشده، متواری، افراد نیازمند غیر حرفه‌ای، متکدیان و ولگردان حرفه‌ای هستند.

حدادی بیان کرد: در کنار این آیین نامه ماده 16 قانون اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر نیز وجود دارد که در خصوص معتادین متجاهر ورود می‌کند.

وی افزود: قانون گذار در خصوص بی‌خانمان‌هایی که معتاد، بیمار مزمن روانی و یا غیر مزمن، دارای معلولیت و یا عقب مانده ذهنی هستند و یا سالمند رها شده باشند نیز  قانون و آیین نامه مخصوص وضع کرده است.

حدادی با بیان اینکه کلیه این قوانین و آیین نامه‌های وضع شده نشان از اهمیت این موضوع دارد، عنوان کرد: در بسیاری از شهر‌های ایران گرمخانه‌هایی برای حمایت از افراد بی خانمان ایجاد شده است اما در اهواز و استان با وجود آمار بالای افراد بی‌خانمان و شرایط بد آب و هوایی از گرمخانه بهره نمی‌بریم.

وی افزایش بیماری‌های جسمانی و روانی، انتقال بیماری‌های واگیردار، تخریب اموال عمومی، اعتیاد به مواد مخدر، تکدی‌گری، سرقت، فحشا و... را از جمله پیامدهای بی خانمانی و کارتن‌خوابی برشمرد، و گفت: افراد بی‌خانمان به دلیل اینکه در وضعیت اقتصادی و اجتماعی مطلوبی قرار ندارند، به جرایم و انحرافات اجتماعی روی می آورند تا از این طریق بتوانند زندگی خود را بگذرانند.

آمار دقیقی از زنان بی‌خانمان نداریم

 مریم پورهادی فعال حوزه زنان با بیان اینکه نداشتن آمار  زنان بی‌خانمان در جامعه معضل جدی است، اظهار کرد: قطعاً ارائه آمار صحیح  و دقیق از سوی دستگاههای اجرایی می‌تواند به حل مشکل کمک بسیاری بکند.

وی افزود: ضرورت وجود گرمخانه (مددسرا ) برای استان خوزستان به جد پیگیری و اجرایی نشده است که مهمترین دلیل آن نداشتن آمار صحیح و دقیق از تعداد زنان  و مردان معتاد و کارتن خواب در سطح کلانشر اهواز و استان است.

این فعال حوزه زنان با اشاره به طرح گرمخانه در سطح مناطق 12 گانه شهرداری تهران در حال اجرا است، گفت: از مسؤولان مربوط و متولی امور شهری انتظار می‌رود به منظور ایجاد امنیت اجتماعی و پیشگیری از آسیب‌ها در آینده در اجرای طرح گرمخانه مساعدت کنند.

وجود یکهزار و ۶۰ زن معتاد شناسنامه دار در اهواز

 طیبه جعفری مددکار اجتماعی و فعال حوزه زنان نیز اظهار کرد: اهواز کلانشهری است که از نظر وسعت حاشیه نشینی دومین شهر ایران است و خروجی حاشیه‌نشینی چیزی جز  فقر و اعتیاد و آسیب های اجتماعی نیست.

وی افزود: طبق آمار رسمی در کلانشهر اهواز تعداد یک هزارو 60 زن معتاد شناسنامه دار خدمات روزانه دریافت می‌کنند که قطعا آمار غیر رسمی بیش از این است.

این مددکار اجتماعی با طرح این سوال مبنی بر اینکه آیا از این تعداد ما زنان کارتن خواب نداریم، گفت: در حوزه زنان خشونت دیده و یا تحت خشونت نیز ما گاهی با مواردی مواجه می‌شویم که به ناچار در خیابان‌ها سرگردان می‌شوند.

جعفری بیان کرد: وجود دختران فراری، زنان مصرف‌کننده مواد، زنان بدسرپرست و...  ضرورت وجود گرمخانه  در استان را امری اجتناب ناپذیر کرده است.

وی عنوان کرد: در سازمان بهزیستی مراکزی برای گروهی از این زنان تعریف شده است  اما با ظرفیت پذیرش محدود و حکم قضایی مواجه هستند و دود این محدودیت ها و نبود گرمخانه در چشم همه ما به عنوان شهروند خواهد رفت.

دو هزار و 700 زن بی‌خانمان

یکی از فعالان حوزه زنان در سال 97  با اشاره به نبود آمار دقیق از زنان بی‌خانمان در اهواز، گفت: تعداد دو هزارو 700 نفر زن بی‌خانمان  و بالغ بر 80 پاتوق  برای آنها در اهواز شناسایی شده است که این افراد هیچگونه محلی برای شب خوابی ندارند.

به گزارش خبرگزاری فارس، شهروندانی که محلی برای سکونت و یا شب خوابی ندارند را به «بی خانمان» یا «کارتن خواب» تعبیر می کنند.

در صورت تمایل از این کمپین حمایت کنید «زنان کارتن خواب محلی برای اسکان ندارند»

انتهای پیام/

 

منبع: فارس

کلیدواژه: اهواز زنان کارتن خواب گرمخانه نبود گرمخانه مددسرا افراد بی خانمان زنان کارتن خواب زنان بی خانمان آیین نامه حوزه زنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۲۰۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مانور پیشگیری از آبگرفتگی احتمالی و کمک به دفع آب‌های سطحی در معابر و خیابان‌های اهواز

پس از اعلام هشدار در خصوص بارندگی و احتمال آبگرفتگی، ستاد مدیریت بحران شهرستان اهواز تشکیل جلسه داد و ادارات و دستگاه‌ها را حالت آماده باش قرار داد.

هم اکنون اکیپ‌های عملیاتی شرکت آب وفاضلاب اهواز  در کنار شهرداری اهواز برای مقابله با هرگونه آبگرفتگی در سطح شهر آمادگی لازم را دارند. پمپ‌های جمع آوری آب‌های سطحی نیز در نقاطی که احتمال آبگرفتگی وجود دارد نصب شده است.

شرکت آب و فاضلاب نیز در روز‌های اخیر ضمن اعمال مراقبت‌های بهره برداری در جهت ظرفیت سازی و بازآماد ۱۴۸ ایستگاه انتقال فاضلاب و بکارگیری ۷۰ دستگاه ماشین آلات سنگین، نیمه سنگین، تجهیزات، حدود ۵۰۰  نیروی ماهر و عملیاتی، برای مقابله با هرگونه بحران احتمالی به منظور جمع آوری آب‌های سطحی و هدایت روان آب‌ها را در حالت آماده باش قرار داد.

باشگاه خبرنگاران جوان خوزستان اهواز

دیگر خبرها

  • دریچه‌های فاضلاب خیابان ادهم اهواز و دردسر‌های آن برای رانندگان به روایت فیلم
  • سیل و آبگرفتگی در اهواز / ورود آب به برخی منازل / قطع برق
  • سقوط تراتسفورماتور در منطقه پردیس اهواز
  • ورود آب به برخی منازل در اهواز/ ادامه جمع‌آوری آبگرفتگی خیابان‌ها
  • تصاویری از زیرآب رفتن خیابان‌های اهواز + عکس
  • تلاش خدمات شهری شهرداری اهواز برای جمع‌آوری آب‌های سطحی
  • حضور ۸۰ دندان پزشک از سراسر کشور در اردوی جهادی شیراز
  • مانور پیشگیری از آبگرفتگی احتمالی و کمک به دفع آب‌های سطحی در معابر و خیابان‌های اهواز
  • کاهش ۹ درصدی حوادث ناشی از کار در کشور
  • هشدار مشاور قالیباف در واکنش به گشت ارشاد: «وقوع واقعه برنامه ریزی شده کف خیابان»